SWITCH kleine hendel, groot hefboomeffect

Bekijk de folder!

Slim doseren en het milieu beschermen dat kan nu met het nieuwe Switch-systeem.
Werner & Mertz Benelux lanceert een innovatieve nieuwe lijn schoonmaakartikelen met een focus op gebruiksgemak en recyclingmanagement. Het Switch-systeem is de volgende stap naar een duurzamere toekomst in professionele schoonmaak, met ultra geconcentreerde formules in intelligent ontworpen verpakkingen die niet alleen praktisch en zuinig zijn, maar ook het verbruik van hulpbronnen minimaliseren en de CO2-uitstoot verminderen.

Het nieuwe Switch-systeem is gericht op de principes van de circulaire economie en biedt gebruikers enorme mogelijkheden voor milieubescherming, het behoud van hulpbronnen en klimaatbescherming. Door over te stappen op het Switch-systeem kunnen bedrijven bij jaarlijks gebruik van 10.000 liter reinigingsmiddel maar liefst 39 ton CO2, 12 ton ruwe olie en 3 ton plastic besparen.

Het Switch-doseersysteem bestrijkt verschillende toepassingsgebieden, waardoor het een overtuigende keuze is voor de hele industrie:

-          TANET uniSwitch voor oppervlaktereiniging

-          TAWIP vioSwitch voor vloerreiniging en -onderhoud

-          SANET inoSwitch voor sanitairreiniging

-          GREASE topSwitch voor keukenreiniging

Elke Switch fles is uitgerust met een doseerdop met doseerkamer die de exacte hoeveelheid reinigingsmiddel voor elke toepassing afmeet. De materiaalbesparende en recyclebare navulpouches maken bijvullen uiterst makkelijk wanneer de fles leeg is.

Het nieuwe Switch-systeem voldoet met elk van zijn drie componenten aan het duidelijk geformuleerde doel om het praktisch nuttige met het ecologisch verstandige te combineren:

Ultra concentraat
Voor een efficiënt reinigingseffect is slechts 5 milliliter concentraat nodig op 4 liter water. Hierdoor is het mogelijk om 800 liter reinigingsoplossing te produceren met één enkele Switch doseerfles. Dit hoge rendement heeft praktische voordelen voor schoonmaakbedrijven; de opslagkosten van het reinigingsmiddel verlagen aanzienlijk en deze bedrijven leveren zo een actieve bijdrage aan het behoud van hulpbronnen. Bovendien dragen alle formuleringen van het Switch-systeem het EU Ecolabel.

Fles met doseerdop
De geïntegreerde doseerdop biedt de gebruiker verschillende voordelen: de vervelende tussenstap van handmatig afmeten vervalt en het risico op overdosering of direct contact met het reinigingsconcentraat wordt geminimaliseerd. Bovendien zijn er geen kosten voor aparte doseeraccessoires. De schroefdop maakt eenvoudig op- en afschroeven mogelijk. De fles en dop zijn gemaakt van 100% gerecycled PP/PE-kunststof (post-consumer recyclaat) en op hun beurt ook volledig recyclebaar.

Navulpouch
Met het Switch-systeem kunnen de doseerflessen altijd één-op-één worden bijgevuld met de navulpouch. De navulpouches zijn een bijzonder kosteneffectieve oplossing; ze verminderen het verpakkingsvolume met maar liefst 85% in vergelijking met een lege 1-liter fles. Ze zijn licht en ruimtebesparend en verminderen de hoeveelheid plastic die gebruikt wordt met 65%. Bovendien zijn ze volledig gemaakt van monomateriaal. Dat maakt de navulpouch wederom 100% recyclebaar. De navulpouch is door het gerenommeerde Cradle to Cradle Institute gecertificeerd met de Gold Standard voor recyclebaarheid. 

Meer informatie over Switch neem vrijblijvend contact op met ons op info@grosbv.nl of 0492-390221 wij informeren je graag.

Bekijk de folder!