Gratis verzending vanaf € 250,-

Certificeringen

Bij GROS hechten we waarde aan kwaliteit en aan duurzaamheid. Zelf hebben we daarom zowel een ISO 9001- certificaat als een ISO 14001-certificaat.
Wij voegen alleen producten aan ons assortiment toe waar we volledig achterstaan.
Veel van onze producten zijn dan ook gecertificeerd én goedgekeurd voor specifiek gebruik.

Er kan sprake zijn van de volgende certificaten:

Europees Ecolabel
“Duurzaam” wordt steeds belangrijker: steeds meer bedrijven, overheidsinstellingen en organisaties hechten waarde aan milieuvriendelijke en verantwoord geproduceerde producten.
Het Europees Ecolabel is een keurmerk voor non-food producten en diensten met een lage milieubelasting.
Producten en diensten met het Europees Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting voor wat betreft grondstoffen, energie en watergebruik, schadelijke stoffen, verpakking en afval.
Wij voeren al enige tijd reinigingsproducten en disposables die voorzien zijn van het Europees Ecolabel, zoals reinigers die dagelijks of periodiek ingezet worden.
Veel papierproducten zoals toiletpapier, handdoekpapier en poetsrollen zijn eveneens voorzien van het Ecolabel.


Cradle to Cradle label
Onze Nederlandse economie moet in 2050 volledig circulair zijn: grondstoffen worden volledig hergebruikt, zonder hun waarde te verliezen.
Met Cradle to Cradle® zetten we een belangrijke stap, waarbij grondstoffen van bestaande producten weer worden hergebruikt voor de productie van nieuwe producten.
Het principe werd ontwikkeld door Prof. Dr. Michael Braungart en William McDonough. Het later door hen opgerichte EPEA is inmiddels autoriteit op het gebied van Cradle to Cradle, stimuleert circulaire innovaties en begeleidt organisaties bij certificeringstrajecten.
Binnen deze geïntegreerde procedure heeft Werner & Mertz producten laten certificeren. Het Cradle to Cradle® Design bevat een gedetailleerd evaluatiemodel voor de beoordeling van de gebruikte materialen, hun recycleerbaarheid, het energie- en waterverbruik en de maatschappelijke impact van productcycli en productiemethodes.


Nordic Swan
Het Nordic Ecolabel werd in 1989 opgericht door de Scandinavische Raad van ministers met als doel een milieukeurmerk te verstrekken dat bijdraagt tot een duurzame consumptie.
Het Nordic Ecolabel is van toepassing op de volledige levenscyclus van een product. Producten worden beoordeeld op energieverbruik, klimaataspecten, waterverbruik, grondstoffenbron, chemicaliëngebruik, aanwezig zijn van gevaarlijk
afvalwater, type verpakking en afval.FSC
Papier met een FSC-logo is geproduceerd volgens strenge regels op het gebied van legaliteit, bescherming van de natuur en van de rechten en het welzijn van de lokale bevolking en arbeiders.
Het FSC-systeem beoogt het bos te behouden voor de toekomst, waarbij de bevolking, bedrijven en consumenten kunnen blijven profiteren van wat de natuur hen te bieden heeft.ISO 9001
ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Een ISO 9001-certificaat is een belangrijke indicatie of en in hoeverre een organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen van klanten, de op het product van toepassing zijnde wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf. Daarnaast biedt het 9001-certificaat een goede basis voor het opzetten en inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem.


ISO 14001

Met behulp van een milieuzorgsysteem volgens de ISO 14001-norm kunnen de milieurisico's van de bedrijfsvoering beheerst en indien mogelijk verminderd worden.