Wij verduurzamen!

Bij GROS vinden wij duurzaamheid erg belangrijk. Niet alleen proberen wij zelf zo duurzaam mogelijk te werken, wij willen ook anderen laten zien dat duurzaamheid loont. Daarom hebben wij onlangs 84 zonnepanelen op ons gebouw geïnstalleerd.

Bovendien dragen wij hiermee ons steentje bij aan een beter milieu. Wij zijn ervan overtuigd dat we op de lange termijn geld gaan besparen op onze energiekosten.

Het installeren van zonnepanelen is een goede manier om de uitstoot van CO2 te verminderen. Bij het opwekken van energie uit fossiele brandstoffen komt immers veel CO2 vrij, wat bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Met zonne-energie produceren we op een duurzame manier energie, zonder dat daarbij schadelijke stoffen in de atmosfeer terechtkomen.

De investering in zonnepanelen past ook in onze bredere visie op duurzaamheid. Wij proberen namelijk op alle vlakken duurzaam te ondernemen. Zo maken wij bijvoorbeeld ook gebruik van gerecyclede dozen voor het verpakken van onze producten naar de klanten.

Het is natuurlijk geen geheim dat de productie van nieuwe dozen veel energie en grondstoffen kost. Door gebruik te maken van gerecyclede dozen, besparen we niet alleen op deze kosten, maar leveren we ook een bijdrage aan het verminderen van afval en het behoud van onze natuurlijke bronnen.

Maar waar halen we deze dozen vandaan? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. We verzamelen de dozen die wij krijgen van onze bestellingen van onze leveranciers. Hoewel het misschien een kleine stap lijkt, zijn we ervan overtuigd dat elke maatregel bijdraagt aan een betere wereld.

Wij proberen onze werkwijze continu te verbeteren, zodat we ook in de toekomst duurzaam kunnen blijven ondernemen. Zo adviseren wij onze klanten zoveel mogelijk duurzame merken en cradle-to-cradle gecertificeerde producten te gebruiken (GreenCare & Black Satino) om ook op deze manier ons steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Wij zetten ons graag in voor een duurzame toekomst!